onsdag 5 november 2014

Höstgodis! (Rostade pumpakärnor)

Här kommer ett smart tips på vad man kan göra med resterna efter att man har karvat en pumpalykta till halloweenfesten...
Släng inte kärnorna!
Rostade pumpakärnor är jättegoda! Och det tar ca 15 minuter av ditt liv att göra det, Och det är busenkelt!
Det finns inga undanflykter till att inte göra det, så släng dom inte. Ok?!


Let's get started!

Börja med att sätta ugnen på 225 grader.

Steg 1: Rensa ut kärnorna från den svampiga vävnaden som finns inuti pumpan.

Steg 2: Lägg kärnorna i ett durkslag och tvätta dom ordentligt under rinnande vatten. 

Steg 3: Sila av ordentligt och häll ut kärnorna i ett tunt lager på en plåt med bakplåtspapper.

Steg 4: Smält smör i en kastrull. Mät upp smör efter hur mycket kärnor du har.

Steg 5: Ringla det smälta smöret över kärnorna och salta.

Steg 6: Skjuts in i ugnen!

Rör om lite nu och då...
När kärnorna blivit lite gyllenbruna tar du ut plåten. (Tar ca 10 min.)
Låt svalna en stund och TADAA.... Supergott gottis!

Det här var förta gången jag gjorde detta och det var verkligen busenkelt.
Dessutom gjorde jag det i två omgångar eftersom min pumpa var ganska stor (6 kg) och innehöll många kärnor :)


Inga kommentarer: